SkaldjurNov2013 035
Förrätt: Sushi med smak av Västkusten
Mellanrätt: Grillad spetskål med rökt hummerbuljong
Huvudrätt: Grillad hummer naturell
Stjärnkocken Paul Svensson och initiativtagaren Pär Svensson berättar om mat och dryck.
loading...
Matoraklet Alexandra Zassi.
Innan båtfärden ut till ön där hummerlunchen skulle avnjutas blev det ostron och porter öl.
Hummer innan grillning.

HUMMERLUNCHEN 

Sveriges första hummerlunch tillagad av stjärnkocken Paul Svensson avnjöts på en liten ö utanför idylliska Bovallstrand vid Smögenkusten. Per Svensson med rötter från Bovallstrand var initiativtagare till denna mycket delikata och fantastiska arrangemang. 

Flera intressanta gäster fick förmånen att närvara runt bordet som Alexandra Zasssi. Utöver sin matlagning blev hon känd för det svenska folket genom att bli den första kvinnan att vinna Robinson. Miljöskribenten Stefan Edman som har skrivit ett stort antal böcker.

Den kände rese och matjournalisten Andrew Purvis från National Geographic. Varumäkesdoktorn Eva Ossiansson från Handelshögskolan i Göteborg, Heikki Koskelainen från Scandipixl, Världsfotografen Dan Kullberg och Johan Trouvé, VD på Västsvenska Handelskammaren fick förmånen att sitta runt bordet och avnjuta anrättningarna med färsk hummer.