Kocken Alexandra Zazzi är en av jurymedlemmarna i "Sveriges Bästa Skaldjurssmörgås". Läs mer om om juryn nedan.
SVERIGES BÄSTA - 2015
SKALDJURSSMÖRGÅS
TÄVLINGEN
Sommarens kreativa mattävling och öppen för alla i hela Sverige. Kockar, kallskänkor, matkreatörer, skaldjurskännare, skaldjursälskare och för dig som brinner för matlagning. Passa även på under semestern om ni är i Bohuslän eller på andra platser i Sverige att införskaffa skaldjur och gör en kreativ skaldjurssmörgås, fota och medverka i tävlingen. Totalt vinstvärde ca 22 000 kr. Alla kan delta för att visa upp sina talanger!
TIDSPERIOD
Sista dag för att lämna sitt bidrag: 19 juli, vecka 29 söndag, klockan 24.00.
Juryn väljer ut bidragen som kommer till delfinal, vilka presenteras vecka 30.
De tio finalisterna utses av juryn: 27 juli
Final: 8:e augusti klockan 14.00 vid Feldts Brygga, Kungshamn vid Smögenbron.
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
Ni får medverka med max tre tävlingsbidrag. Om ni tävlar för ett företag är det totala antalet bidrag max tre från samma företag.
Fota Ert bidrag och skriv följande när det delas på sidan:
"Sveriges Bästa Skaldjurssmörgås"
Ert namn
Restaurang/matställe (om ni tävlar för ett företag)
Telefon och mail
Gilla Facebooksidan och dela på sidan. Ni måste gilla sidan för att bidraget ska vara giltigt. Max ett bidrag från en deltagare går vidare till slutfinal.
De bidrag som tas ut till delfinal och till final bedöms utseendet på smörgåsen. Vid finalen bedöms smak, koncistens och utseende. Inför finalen sänder de tio finalisterna sitt recept till tävlingsledningen för att alla ingredienser ska finnas på plats till finalen.
Ni ger oss rätten att använda använda era bilder i vår marknadsföring och portaler. Vinnarsmörgåsen "Sveriges Bästa Skaldjurssmörgås" kommer att finnas på menyn hos Feldts Brygga kommande säsong. Tävlingen är jurybedömd.
DELA TÄVLINGSBIDRAGEN HÄR!
Om ni saknar Facebook eller har svårt att ladda upp bilder
kan ni maila oss på: hb@LL41.se
JURYN
Alexandra Zazzi, Food Adventures Sweden, grundare & kock.
Lennart Feldt, Feldts Fisk & Skaldjur, grundare.
Joakim Jansson, Smögens Fiskauktion,VD.
Marcus Bertilsson, Svenska Hummerakademien, ordförande.
Clas Andersson, kock och författare till boken "Kokbok från Sotenäs".
Bengt Hartvigsson, Hartvigssons Fisk & skaldjur, Ocean LL677,Yrkesfiskare.
Heikki Koskelainen, Skaldjursparadiset, grundare & juryns ordförande.
VINSTEN
Utöver äran får både vinnaren och finalisterna priser.
Vinnarens pris:
Vinnarintyg
Boende på ön Hållö en natt för två personer hos Utpost Hållö, visning av fyren och guidning på ön. Färd med HållöExpressen från Kungshamn. Värde 1 900 kr.
Skaldjursplatå hos Feldts Brygga för två med en flaska champagne. Värde 2 000 kr.
Räkkryssing för två personer med M/S Soten från Smögen längs Sotekanalen. Värde 790 kr.
Boken "Kokbok från Sotenäs". 200 kr
Boken "Världens bästa grillbok", Dogge Doggelito. Värde 160 kr.
Guidning för två personer hos Smögens Whiskey för att se framtsällning av Whiskey och Gin samt rundvandring på Geoparken Bohusgranit och smakprov av lokalproducerad mat från Sotenäs (Smögenkusten). Värde 200 kr.
Totalt vinstvärde ca: 5 200 kr.
Finalisternas pris (de nio i finalen):
Tävlingsintyg
Valfri mat för två hos Feldts Brygga. Värde: 400 kr
Sälsfari. Värde 690 kr.
Boken "Kokbok från Sotenäs". Värde 200 kr.
Boken "Världens bästa grillbok", Dogge Doggelito. Värde 160 kr.
Guidning för två personer hos Smögens Whiskey för att se framtsällning av Whiskey och Gin samt rundvandring på Geoparken Bohusgranit och smakprov av lokalproducerad mat från Sotenäs (Smögenkusten). Värde 200 kr.
Totalt vinstvärde ca: 1 700 kr per person.
Priserna kan tas ut under 2015 och 2016. Ev. vinstskatt betalas av vinnarna.
TÄVLINGSBIDRAGEN ( Länkar till albumen på Facebook)
1. Alla bidrag i tävlingen.
2. Bidragen som är i delfinal.
3. De tio finalisterna.
4. SVERIGES BÄSTA SKALDJURSSMÖRGÅS 2015.
TÄVLINGSSPONSORER.
Vi förbehåller oss rätten att senarelägga finalen om antalet tävlingsbidrag blir för få för att utgöra ett relevant bedömingsunderlag.